(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada zo’ravonlikning zamonaviy shakllari, jumladan, oiladagi zo’ravonlik va ayollarning psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Qattiq izolyatsiya va ayollarning individual xususiyatlari mavjud zo’ravonlik muammolarini yanada kuchaytirdi va yangi shakllarni, ayniqsa ayollarga nisbatan paydo bo’ldi. Ular sheriklarning zo’ravonligi va boshqa xavf omillariga yanada zaiflashdilar, profilaktika va reabilitatsiya xizmatlari esa ijtimoiy muhit va xavfsizlik talablaridan orqada qolmoqda, bu esa ularga kirishni qiyinlashtiradi. Ayollarning shaxs sifatida farovonligi jamiyat rivojlanishiga bevosita ta’sir qiladi.