(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezisda maktab o‘quvchilarining ongli va to‘g‘ri kasbiy tanlovini shakllantirishning ijtimoiy-psixologik asoslari keng tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarning kasbiy o‘zini anglash jarayonida zamonaviy raqamli texnologiyalardan foydalanish zarurati asoslab beriladi. Ayniqsa, “MyProLab.uz” kasbiy diagnostika platformasining o‘quvchilarning individual xususiyatlarini aniqlash, ularni kasblarga moslashtirish hamda kasbiy motivatsiyani shakllantirishdagi o‘rni ilmiy-amaliy jihatdan yoritiladi. Platformaning ta’lim tizimiga integratsiyasi natijasida kasbiy yo‘naltirish samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi.