(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalari va oila hamkorligida talabalarda axborot xurujlariga qarshi axloqiy immunitetni shakllantirishning pedagogik-psixologik asoslari tahlil etiladi. Axborot makonida yuzaga kelayotgan tahdidlar, yoshlar ongiga salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi omillar hamda ularni bartaraf etishda oilaviy tarbiya va ta’lim muassasalari o‘rtasidagi hamkorlik mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot natijasida axloqiy immunitetni rivojlantirishning samarali modeli taklif etiladi.