(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ilmiy tadqiqot natijalarini amaliyotga joriy etish jarayonining nazariy asoslari, mavjud institutsional muammolari va ularni bartaraf etishning innovatsion mexanizmlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston tajribasi hamda xalqaro ilmiy qarashlar asosida “ilm-fan – ishlab chiqarish – davlat” integratsiyasining dolzarbligi asoslab beriladi. Tadqiqotda normativ-huquqiy hujjatlar, ilmiy manbalar va zamonaviy innovatsion modellarga tayangan holda tizimli takliflar ishlab chiqiladi.