(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola empirik tadqiqotning ilmiy bilish jarayonidagi o‘rni, ahamiyati va metodologik xususiyatlari tahlil qilingan. Maqolada empiric usullar – kuzatish, tajriba, so‘rovnoma va statistik tahlil orqali ilmiy natijalarning ishonchliligini ta’minlashlashda tutgan o‘rni yoritilgan. Shuningdek, empirik tadqiqotning nazariy tadqiqot bilan o‘zaro bog‘liqligi, ularning uyg‘un holda ishlatilishining afzalliklari muhokama qilingan.