(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Aholining jamoat transporti bilan ta’minlanganlik darajasini baholash ko‘pincha yo‘nalishlar soni, qamrov hududi, yo‘lovchilar oqimi va transport tarmog‘i zichligiga asoslanib amalga oshiriladi. Biroq zamonaviy sharoitda jamoat transporti tizimining samaradorligini real baholash uchun faqat miqdoriy ko‘rsatkichlar yetarli emas. Mazkur maqolada aholining jamoat transportidan foydalanishida xizmat sifati bilan bog‘liq omillarni — avtobuslarning texnik holati va ishlab chiqarilgan yili, ekologik xavfsizligi, imkoniyati cheklangan shaxslar uchun qulayliklar, internet (Wi-Fi) bilan ta’minlanganlik, isitish va sovutish tizimlari, elektron to‘lov imkoniyatlari — ta’minlanganlik darajasini baholashda ushbu sifat omillarini hisobga olish zarurligi ilmiy jihatdan asoslab ko‘rsatiladi. Ushbu omillarni kompleks hisobga olish transport xizmatining foydalanuvchi uchun haqiqiy ahamiyatini aniqlashda muhim yo‘nalish sifatida taklif etiladi.