(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Bugungi kunda xavfli tabiiy jarayonlar yer yuzining deyarli barcha qismida turli koʻlamda va jadallikda sodir boʻlmoqda. Ushbu maqolada kelib chiqishiga koʻra tabiiy xususiyatli xavfli zilzilalarning turlari, kelib chiqish omillari hamda geografik tarqalishi Namangan viloyati hududi misolida oʻrganildi. Shuningdek, 2000-2020-yillar davomida sodir boʻlgan nisbatan kuchli zilzilalar jadvali tahlili qilindi va Namangan viloyati va unga yaqin hududlardagi zilzila xavfi yuqori boʻlgan hududlar aniqlandi