(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada tadbirkorlik tushunchasining iqtisodiy adabiyotlarda shakllanishi va evolyutsiyasi (tavakkal/nojо‘ya sharoit, kapital egasidan farqlanish, innovatsiya va “kashf etish” funksiyasi) yoritilib, ushbu nazariy asos raqamli iqtisodiyot sharoitida tadbirkorlik faoliyati qanday tezlashishi va transformatsiyalanishini tushuntirish uchun qo‘llanadi. O‘zbekiston misolida raqamli iqtisodiyotning tadbirkorlikka ta’siri, jumladan, “Digital Uzbekistan-2030” strategiyasi doirasidagi yo‘nalishlar hamda amaliy muammolar (infratuzilma, raqamli ko‘nikmalar, xususiy sektor ishtiroki) tahlil qilinadi