(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Raqamli iqtisodiyot sharoitida milliy iqtisodiyot tarmoqlarini transformatsiya qilish masalasi barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlash va raqobatbardoshlikni oshirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Raqamli texnologiyalarni joriy etish ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilish, boshqaruv tizimlarini takomillashtirish hamda iqtisodiy samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi. Ayniqsa, sanoat, qishloq xo‘jaligi, xizmatlar sohasi va moliya tizimida raqamli yechimlardan foydalanish iqtisodiy faoliyatni yangi bosqichga olib chiqmoqda. Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida O‘zbekiston iqtisodiy tarmoqlarini transformatsiya qilishning asosiy yo‘nalishlari, raqamli texnologiyalarning joriy etilish holati hamda ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli transformatsiyani jadallashtirishga ta’sir etuvchi iqtisodiy, tashkiliy va institutsional omillar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari iqtisodiyot tarmoqlarida raqamlashtirish jarayonlarini yanada rivojlantirish va ularning samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi