(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tadqiqot inklyuziv turizmni rivojlantirishning zamonaviy yo‘nalishlari va amaliy mexanizmlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda raqamli texnologiyalar, mobil ilovalar, interaktiv xaritalar va universal dizayn tamoyillarini joriy etish orqali nogironligi bo‘lgan shaxslar uchun qulay turistik muhit yaratish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari inklyuziv turizm xizmat ko‘rsatish sifatini oshirishi, yangi bozor segmentini shakllantirishi va turizm sohasining raqobatbardoshligini kuchaytirishini ko‘rsatdi. Shuningdek, ushbu yo‘nalish iqtisodiy samaradorlikni ta’minlash hamda davlat siyosatini takomillashtirishga xizmat qilishi asoslab berildi.