(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo davlatlarida quyosh va shamol energiyasi salohiyatidan foydalanish holati, mavjud imkoniyatlar va mintaqaviy integratsiya zarurati chuqur tahlil etiladi. Mintaqaning tabiiy resurslari, iqtisodiy va siyosiy muhit, shuningdek xalqaro tajriba asosida mintaqaviy energiya hamkorligini kuchaytirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqotda statistik ma’lumotlar, SWOT tahlil, komparativ tahlil va xalqaro tajribalarni o‘rganish metodlaridan foydalanilgan. Xulosa sifatida, mintaqaviy integratsiya qayta tiklanuvchi energiya bozorini rivojlantirish va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda muhim omil ekani ta’kidlanadi.