(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada xalqaro savdo jarayonlarida sun’iy intellekt asosidagi analitik tizimlardan foydalanish samaradorligi chuqur ilmiy-nazariy va amaliy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Raqamli iqtisodiyot sharoitida savdo operatsiyalarining murakkablashuvi, global ta’minot zanjirlarining kengayishi va real vaqt rejimidagi ma’lumot oqimining ortishi analitik qaror qabul qilish vositalarini takomillashtirishni talab etmoqda. Tadqiqotda AI-analitika vositalarining prognozlash aniqligi, risklarni baholash, logistika optimallashtirish, bozor kon’yunkturasini aniqlash va savdo strategiyalarini shakllantirishdagi o‘rni ochib beriladi. Metodologik jihatdan tizimli tahlil, taqqoslash, empirik natijalarni umumlashtirish va ilmiy manbalar sharhi usullaridan foydalanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, AI asosli analitik tizimlar savdo samaradorligini oshirish, xarajatlarni kamaytirish va strategik barqarorlikni ta’minlashda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda