(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada kichik biznes subyektlari bozor iqtisodiyoti sharoitida iqtisodiy tizimning eng moslashuvchan va faol bo‘g‘ini sifatida namoyon bo‘ladi. Ular bandlikni oshirish, yangi daromad manbalarini shakllantirish va hududiy rivojlanishni qo‘llab - quvvatlashda muhim o‘rin egallaydi. Shu bois ularning faoliyatini ilmiy asosda baholash iqtisodiy siyosat va boshqaruv qarorlarida alohida ahamiyat kasb etadi