(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada kichik biznes va tadbirkorlikning mohiyati hamda asosiy xususiyatlari, ularning zamonaviy iqtisodiyotdagi roli, shuningdek bozor transformatsiyasi sharoitida rivojlanish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda O‘zbekiston Respublikasi tajribasiga, statistik ma’lumotlar tahliliga va kichik biznesni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash choralariga alohida e’tibor qaratilgan. O‘tkazilgan tahlillar asosida asosiy muammolar aniqlanib, kichik biznesni yanada rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan