(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada biznes uzluksizligini boshqarish (Business Continuity Management – BCM) tizimlarining nazariy asoslari, kichik va o‘rta korxonalarda inqiroz boshqaruvi tajribasi hamda strategik modellashtirish mexanizmlari batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqotda risklarni baholash, Business Impact Analysis (BIA), RTO va RPO ko‘rsatkichlari, post-krizis xarajatlari hamda raqamli infratuzilma bilan integratsiyalashgan BCM modeli asoslanadi. Integratsiyalashgan yondashuv korxona barqarorligini oshirish va moliyaviy yo‘qotishlarni kamaytirish imkonini beradi.