(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
O‘zbekistonda urbanizatsiya tezlashmoqda, bu ekologik jihatdan noqulay oqibatlarga sabab bo‘lmoqda. Maqolada urbanizatsiya kamchiliklari ekologik madaniyatni rivojlantirish ehtiyojini keltirib chiqaradiganligi ko‘rsatiladi, qadriyatlarning bu jarayondagi roli misollar bilan tahlil qilinadi. Qadriyatlarning ekologik ongni shakllantirishdagi o‘rni ta’kidlanadi.