(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Tadqiqotning maqsadi tizza bo’g’imi osteoxondrozi (OCKJ) bilan og’rigan bemorlarda tizza bo’g’imi sinovial membranasidagi morfologik va funktsional o’zgarishlarni o’rganish edi. Sinovial to’qimadagi mikroskopik o’zgarishlarning kompleks tahlili, yallig’lanish va destruktiv jarayonlarni baholash va strukturaviy o’zgarishlarning kasallikning klinik ko’rinishlari bilan o’zaro bog’liqligi o’tkazildi.