(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Rux-ionli akkumulyatorlar (ZIB) arzonligi, xavfsizligi va suvli elektrolit asosida ishlashi sababli istiqbolli energiya saqlash tizimlari hisoblanadi. Biroq metall rux anodida dendrit hosil bo‘lishi va korroziya jarayonlari sikl barqarorligini cheklaydi. Mazkur ishda dendrit o‘sishining fizikkimyoviy mexanizmlari tahlil qilinadi hamda grafen asosidagi sun’iy interfeys qatlami yordamida ion oqimini tekislashga qaratilgan konseptual yondashuv taklif etiladi. Taklif etilgan metodologiya kelgusida eksperimental tekshiruvni talab qiladi