(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda sanoat korxonalarida hosil bo‘ladigan fosfatli chiqindilarni qayta ishlash va ularni qishloq xo‘jaligida foydalaniladigan o‘g‘itlarga aylantirishning zamonaviy yo‘llari tahlil qilinadi. Fosfor resurslaridan samarali foydalanish, ekologik muammolarni kamaytirish hamda mineral o‘g‘itlar ishlab chiqarishda iqtisodiy samaradorlikni oshirish masalalari yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari fosfatli chiqindilarni ikkilamchi xomashyo sifatida qayta ishlash istiqbollarini ko‘rsatadi.