(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada – yarimo‘tkazgichli materialshunoslik, Si − taglikga olingan kadmiy tellurid plyonkasi asosida geterostrukturalar yaratish va yaratilgan tizimga kontaktlar olish masalalari ko‘rilgan. Olingan qoplamalarni morfologiyasi, qoplama tarkibidagi elementlar miqdori ularning taqsimoti hamda polikristall zarralar o‘lchamlari zamonaviy qurilmalar yordamida tadqiqot qilingan. Olingan struktura volit-amper xarakteristikalarining namlik miqdoriga bog‘liq holda o‘zgarishi o‘rganilgan.