(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada zararli xasva (Eurygaster integriceps Put)bilan zararlangan yumshoq bug‘doyning Respublikada rayonlashgan 20 ta va Qozog‘iston seleksiyasiga mansub 23 ta navlari urug‘larining unuvchanlik va unish kuchiga ta’siri o‘rganilgan. Zararlangan bug‘doy donlarining unib chiqish, unuvchanlik va unish kuchi ko‘rsatkichlari tahlil qilinganda, zararli xasva sezilarli ta’sir ko‘rsatganligi aniqlandi. Natijada, o‘rganilgan navlarning unuvchanlik ko‘rsatkichlari va unish kuchi 50% dan past bo‘lganligi kuzatildi.