(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezisda klinik fanlarni o‘qitish jarayonida terminologik kompetensiyaning bo‘lajak shifokorlar kasbiy tayyorgarligidagi o‘rni tahlil qilindi. Tadqiqot davomida terminologik kompetensiyaning klinik tafakkur, diagnostik qaror qabul qilish va kasbiy kommunikatsiyaga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqot natijalari matematik-statistik usullar, jumladan korrelyatsion va regressiya tahlili yordamida qayta ishlanib, terminologik tayyorgarlik klinik bilimlarni o‘zlashtirish samaradorligini oshirishini ko‘rsatdi