(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada Jizzax viloyati hududida ishlab chiqarilayotgan sut va sut mahsulotlari tarkibidagi og‘ir metall elementlar (Pb, Cd) hamda mikroelementlar (Cu, Zn, Fe) miqdori o‘rganildi [1-3]. Tadqiqot davomida atom-absorbtsion spektrofotometriya usuli qo‘llanildi. Natijalar oziq-ovqat xavfsizligi nuqtai nazaridan baholandi. Olingan ma’lumotlar hududiy ekologik monitoring uchun muhim hisoblanadi [4]