(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ush tezisda kalsiy oksalat (CaC₂O₄) tuzining eruvchanligiga muxit pH. qaydning ta’siri o’rganilgan. xalqaro standartlarga (masalan, ACS va IUPAC) tomonidan olib borilgan. Natijalar grafik va jadval tasvirlangan bo‘lib, p aniqlash eruvchanlikka ta’siri tahlil qilingan. tadqiqotning maqsadi - kalsiy oksalatning eruvchanligini pH ga bog‘liq holda modellashtirish va kasallikni davolash (buyrak toshlari) va kimyo sanoatdagi ahamiyatini ko‘rsatish.