(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu ishda flavonoid sinfining vakili bo’lgan kvertsetin va molibden(II) kationlariga asoslangan nanokonteynerlarning sintezi o’rganildi. Sintez jarayoni eritma muhitida ishqoriy sharoitda amalga oshirildi, natijada o’z-o’zini yig’ish mexanizmi orqali koordinatsion nanostrukturalar hosil bo’ldi. Olingan nanokonteynerlar yuqori barqarorlik va funktsional xususiyatlar bilan ajralib turadi va kataliz va boshqa amaliy sohalarda qo’llanilishi istiqbolli hisoblanadi.