(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tahlil Qizilqum hududidagi 2000-yildan 2024-yilgacha bo‘lgan davrdagi qurg‘oqchilik indeksi (Aridity Index, AI = P/PET) dinamikasini tahlil qilishga asoslanadi. AI ning yillik o‘zgaruvchanligi GPM yog‘in miqdori (P) va MODIS potensial bug‘lanish (PET) ma’lumotlari asosida baholangan bo‘lib, bu indeks mintaqaning suv balansini va qurg‘oqchilik darajasini ifodalaydi. Kalit so‘zlar: Qizilqum, arid hudud, qurg‘oqchilik, iqlim o‘zgarishi