(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ушбу мақолада мақсад ЎзССРнинг ташкил топганидан то Ўзбекистон Республикаси мустақилликка эришгунига қадар бўлган даврдаги ва Навоий вилоятининг 1982 йил, яъни вилоят ташкил топгандан то Ўзбекистон Республикаси мустақилликка эришгунига бўлган даврдаги демографик тарихини қисман ўрганиш. Мақолада Ўзбекистон ССР ва унинг таркибидаги Навоий вилоятидаги аҳоли сони, унинг демографик тарихи 1980, 1985, 1986 ва 1987 йиллардаги СССР демографик йилномаларида акс этган манбалар асосида ҳамда Ўзбекистон Республикаси ва Навоий вилоятининг демографик тарихи статистик маълумотлар асосида таҳлили олиб борилган.