(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayev romanlarida obraz yaratish mahorati tahlil qilingan. Adibning xususan, “Olabo‘ji” romani misolida qahramon xarakterini ochish usullari, psixologik tasvir vositalari, ichki monolog, portret va badiiy detalning funksional ahamiyati yoritilgan. Maqolada yozuvchining obraz yaratishda realistik tamoyillarga tayangan holda milliy ruh, davr muammolari hamda insoniy kechinmalarni chuqur va ta’sirchan ifodalash mahorati ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, obrazlar tizimining o‘zaro bog‘liqligi, konflikt va muhit tasvirining qahramon xarakterini shakllantirishdagi o‘rni tahlil etilgan