(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyat va iqtisodiyot taraqqiyotiga ta’sir ko‘rsatayotgan dolzarb global tendensiyalar — raqamli transformatsiya, sun’iy intellekt, iqlim inqirozi hamda migratsiya jarayonlari tahlil qilinadi. -iqtisodiy oqibatlari ko‘rib chiqiladi.