(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada davlat-xususiy sheriklik asosida ilmiy tadqiqotlarni amaliyotga tatbiq etishning huquqiy mexanizmlari tahlil qilinadi. DXShning normativ-huquqiy asoslari, shartnomaviy tartibga solish, intellektual mulk huquqlari, risklarni taqsimlash, monitoring va javobgarlik institutlari ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi.