(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada Yangi Oʻzbekistonda ijtimoiy islohotlarning izchillik bilan amalga oshirilishi ijtimoiy yoʻnaltirilgan bozor iqtisodiyotini shakllantirish imkonini berayotgani, aniq maqsadga yoʻnaltirilgan, ijtimoiy siyosatni olib borish va ijtimoiy sohani rivojlantirish, kambagʻallikni qisqartirishda aholini ijtimoiy himoya qilish, tadbirkorlikni rivojlantirish va inson kapitalidan unumli foydalanishning oʻziga xos xususiyatlari mazkur muammoning mahalliy, milliy va hududiy jihatlariga alohida eʼtibor qaratishning oʻta dolzarbligi uni davlatimizning ustuvor siyosat darajasiga koʻtarilgani bilan izohlanadi. Yangi Oʻzbekistonda kambagʻallikni qisqartirishga qaratilgan faol ijtimoiy himoya tizimini yaratishning falsafiy jihatlari, kambagʻallikni qisqartirishda faol tadbirkorlik muhiti yaratish va ishbilarmonlik tafakkurni shakllantirishning ijtimoiy ahamiyati hamda Yangi Oʻzbekistonda kambagʻallikni qisqartirishda inson kapitalidan samarali foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan