(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tilshunoslik va lingvopoetika doirasida allyuziya hodisasining mohiyati, nazariy asoslari hamda badiiy matndagi funksional ahamiyati yoritiladi. Allyuziya intertekstual birlik sifatida tahlil qilinib, uning semantik, pragmatik va stilistik xususiyatlari ochib beriladi. Shuningdek, o‘zbek badiiy nutqida allyuziyaning qo‘llanishiga doir misollar orqali mazkur hodisaning estetik va kommunikativ vazifalari ko‘rsatib beriladi