(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tilshunoslikdagi maydon nazariyasi va uning leksik-semantik maydon yo‘nalishi nazariy asoslari tahlil qilinadi. Leksik-semantik maydon nazariyasining shakllanishi, asosiy tamoyillari hamda ilmiy manbalardagi talqini yoritiladi. Tadqiqotda “Farovonlik” leksikasi misolida mazkur nazariyaning amaliy qo‘llanishi ko‘rsatib beriladi. “Farovonlik” tushunchasining moddiy, ijtimoiy va ma’naviy mikromaydonlari ajratilib, ular o‘rtasidagi semantik munosabatlar tahlil qilinadi.