(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlarning zamonaviy jamiyat ongiga ko‘rsatayotgan ta’siri falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Jamiyat ongi tushunchasining mohiyati ochib berilib, individual va ijtimoiy ong o‘rtasidagi munosabatlar yoritiladi. Ijtimoiy tarmoqlar yangi ijtimoiy makon sifatida talqin qilinib, ularning ommaviy fikr shakllanishi, axborot tarqalishi va ongga ta’sir mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning jamiyat ongiga ijobiy va salbiy ta’sirlari falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinib, axborot madaniyatini shakllantirish zarurligi asoslab beriladi.