(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada Sharq va G‘arb huquqiy tafakkuri an’analari kesishmasi doirasida O‘zbekistonda xotin-qizlar huquqiy maqomining shakllanishi va rivojlanishi konseptual jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi milliy-huquqiy meros, islomiy-huquqiy qadriyatlar, an’anaviy ijtimoiy munosabatlar hamda zamonaviy demokratik-huquqiy tamoyillar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirni ochib berish orqali xotin-qizlar maqomining tarixiy transformatsiyasini aniqlashdan iborat