(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola og’zaki bo’lmagan muloqot bo’yicha tadqiqotlarni tahlil qiladi, uning maqsadi og’zaki bo’lmagan xatti-harakatlar insonning tug’ma naqshlari bilan belgilanadimi yoki asosan madaniy tajriba bilan shakllanadimi, aniqlashdir. 20-asrda og’zaki bo’lmagan muloqotni butunlay madaniy jihatdan bog’liq deb hisoblash va kuzatilgan madaniy farqlarni makon va vaqtning o’ziga xos tushunchalari bilan tushuntirish ustunlik qilgan.