(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada mashhur rus yozuvchisi K. G. Paustovskiy hikoyalarida peyzaj tasvirining kompozitsion va badiiy funksiyalari keng qamrovda tahlil qilinadi. Tadqiqotda peyzajning syujet qurilishi, qahramon ruhiyati, muallif g‘oyasi va asarning falsafiy mazmunini ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Paustovskiy ijodida tabiat tasviri voqealar fonigina bo‘lib qolmasdan, balki epik tafakkurning faol unsuri sifatida namoyon bo‘lishi ilmiy dalillar asosida asoslab beriladi