(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oila instituti jamiyat barqarorligini ta’minlovchi asosiy ijtimoiy tayanch sifatida ijtimoiy-falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Oilaning shaxs tarbiyasi, axloqiy qadriyatlar shakllanishi, ijtimoiy munosabatlar izchilligi va fuqarolik mas’uliyatini rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, oila barqarorligi bilan jamiyat taraqqiyoti o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib berilib, zamonaviy ijtimoiy jarayonlar sharoitida oilani mustahkamlashning nazariy ahamiyati asoslab beriladi.