(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bilingv shaxslar nutqida kuzatiladigan kod-almashish hodisasi pragmalingvistik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kod-almashishning kommunikativ jarayondagi asosiy pragmatik funksiyalari, jumladan, emotsional holatni ifodalash, muloqot ishtirokchilari o‘rtasidagi ijtimoiy masofani belgilash, nutqiy ta’sirni kuchaytirish va diskursni tashkil etishdagi roli yoritiladi. Misollar asosida bilingv nutqda til tanlashning vaziyatga bog‘liqligi ko‘rsatib beriladi.