(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu dissertatsiya tadqiqot jarayonida yosh olimlar va doktorantlar duch keladigan jiddiy qiyinchiliklarni o’rganadi. Unda ushbu qiyinchiliklarga olib keladigan asosiy omillar tahlil qilinadi va samarali hal qilishning potentsial strategiyalari aniqlanadi. Globallashuv va bilimga asoslangan iqtisodiyot sharoitida zamonaviy fanni rivojlantirish, innovatsion fikrlashni rivojlantirish va tadqiqot salohiyatini oshirishda yosh tadqiqotchilarning muhim roliga alohida e’tibor qaratilgan.