(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada Lobar Rustamova hikoyalarida ayol taqdiri, uning ruhiaytini hikoyalardagi aks ettirlishi oʻrganilgan. Shuningdek, adabiyotshunoslikda ayol ruhiyatinini, uning taqdirini tadqiq etish badiiy adabiyotning bosh xususiyatlaridan biri ekanligi tadqiq etilgan