(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimov asarlarining semantik va pragmatik xususiyatlari nafaqat badiiy-estetik maqsadga xizmat qiladi, balki yozuvchining dunyoqarashi, milliy qadriyatlar va zamonaviylik uyg‘unligini ifodalashda ham muhim vosita sifatida namoyon bo‘lishi, bu jihatlar yozuvchi tilining o‘ziga xosligini, badiiy matnning estetik qiymatini va o‘quvchi bilan kommunikativ aloqani ta’minlashdagi ahamiyati haqidagi fikrlar bayon etilgan.