(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada turkiy xalqlar og‘zaki ijodida tez aytishlarning (tongue twisters) nutqni rivojlantirish, talaffuz mashqlari va madaniy ramziy mazmuni tahlil qilinadi. Tez aytishlar nafaqat fonetik mashqlar, balki badiiy va estetik vosita sifatida ham ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatildi