(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ta’lim modernizatsiyasining zamonaviy falsafiy talqini ijtimoiy taraqqiyot, globallashuv va raqamli jamiyat sharoitida tahlil qilinadi. Ta’lim modernizatsiyasi ontologik, gnoseologik va aksiologik yondashuvlar asosida ko‘rib chiqilib, uning inson kapitalini rivojlantirishdagi o‘rni asoslab beriladi. Shuningdek, milliy ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonlarining falsafiy asoslari ochib beriladi.