(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola transmilliy yondashuvdan foydalangan holda, Koreya Respublikasida yashovchi o‘zbek migrantlarining madaniy o‘ziga xosligi va kundalik hayot strategiyalarini mehnat, ta’lim va nikoh migratsiyasi kontekstida tahlil qiladi. Shuningdek, o‘zbek migrantlarining mehnat munosabatlarini, ta’lim orqali ijtimoiy mobillik strategiyalarini, nikoh migratsiyasi doirasida gender va oilaviy munosabatlarning o‘zgarishini va til, din va kundalik amaliyotlarning madaniy o‘ziga xoslikka ta’sirini o‘rganiladi.