(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida keng qo‘llaniladigan idiomatik iboralarning o‘zaro ma’noviy o‘xshash va farqli jihatlari tahlil qilinadi. Ba’zi birliklarni so‘zma-so‘z tarjima qilinish natijasida ma’no buzilishi mumkinligi ko‘rib chiqiladi va bu jarayon misollar bilan ko‘rsatib beriladi. Bundan tashqari, iboralarning madaniy kontekstdagi roli va tarjima jarayonida ularni mos ekvivalentliklar orqali ifodalash muhimligi asoslab beriladi.