(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tilshunosligida frazeologik birliklarning tarixi, rivojlanish bosqichlari va hozirgi holati tahlil qilinadi. Ikki xil oilaga mansub tillardagi frazeologizmlarning oʻziga xos xususiyatlari va ularni oʻrgangan olimlarning qarashlari qiyosiy tarzda oʻrganiladi.