(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy-gumanitar fanlarda olib borilayotgan ilmiy tadqiqotlarni amaliyotga tatbiq etish masalalari filologiya yo‘nalishi misolida tahlil qilinadi. Xususan, badiiy adabiyotda “baxt” konsepsiyasining mazmun-mohiyati, uning falsafiy, madaniy va lingvistik talqinlari hamda ta’lim jarayonida qo‘llash imkoniyatlari yoritiladi. Tadqiqotda konseptual tahlil, interpretativ va komparativ metodlardan foydalanildi. Ilmiy natijalarni innovatsion pedagogik yondashuvlar orqali amaliyotga joriy etish mexanizmlari asoslab berildi