(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur ma’ruzada O‘zbekiston Respublikasida ilmiy tadqiqot natijalarini amaliyotga joriy etishning huquqiy asoslari, institutsional mexanizmlari va tashkiliy-iqtisodiy vositalari keng qamrovda tahlil qilinadi. Ilm-fan va innovatsion faoliyatni tartibga soluvchi normativ huquqiy hujjatlar, xususan, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi, Ilm-fan va ilmiy faoliyat to‘g‘risida va Innovatsion faoliyat to‘g‘risida asosida ilmiy natijalarni tijoratlashtirish, intellektual mulkni himoya qilish hamda texnologiyalar transferi jarayonlari yoritiladi Mazkur ma’ruzada O‘zbekiston Respublikasida ilmiy tadqiqot natijalarini amaliyotga joriy etishning huquqiy asoslari, institutsional mexanizmlari va tashkiliy-iqtisodiy vositalari keng qamrovda tahlil qilinadi. Ilm-fan va innovatsion faoliyatni tartibga soluvchi normativ huquqiy hujjatlar, xususan, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi, Ilm-fan va ilmiy faoliyat to‘g‘risida va Innovatsion faoliyat to‘g‘risida asosida ilmiy natijalarni tijoratlashtirish, intellektual mulkni himoya qilish hamda texnologiyalar transferi jarayonlari yoritiladi