(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada yuridik yo‘nalish talabalari uchun ingliz tilini o‘qitishda huquqiy asoslarga asoslangan sotsiolingvistik kompetentsiyani rivojlantirishning nazariy va metodologik asoslari tahlil. Onlayn simulyatsiyalar, virtual sud jarayonlari va interfaol pedagogik integratsiyalashuv siyosatiga raqobatbardosh model ishlab chiqildi. tadqiqot raqamli muhitda tashkil etilgan institutsional diskurs amaliyoti talabalar nutqining pragmatik ligini, rasmiy reestrni boshqarish ko‘nikmasini hamda professional kommunikativ aniqlikni belgilang